Ruth Jacott Boeken

Bekende zangeres Ruth Jacott op je evenement

Ruth Jacott komt het beste tot haar recht op een podium. Door haar enorme ervaring en met haar prachtige stemgeluid trakteert ze elk publiek op een schitterende show. Haar repertoire is zeer divers en heel herkenbaar.

De kleine Ruth Jacott komt op zevenjarige leeftijd vanuit Suriname naar Nederland. Tien jaar later besluit ze voor een professionele zangcarrière te gaan. Samen met Lisa Boray en Marielle Tromp wint Ruth Jacott de eerste prijs op het Knokke Festival in 1986. Het begin van een professionele zangcarrière is in zicht.

Op het Eurovisie Songfestival krijgt de Nederlandse act niet altijd de waardering die het misschien wel verdient. Het jaar dat Ruth Jacott zich inzet voor Nederland is dat anders. In Ierland in 1993 zingt ze ons land naar de zesde plek met het mooie nummer ‘Vrede’. Een top prestatie! Bijkomend voordeel is dat Ruth Jacott dankzij haar deelname aan het Songfestival bij het grote publiek bekend wordt. De jaren erop brengt ze diverse cd’s uit die de gouden, platina of dubbel platina status bereiken.

Ruth Jacott is op het podium als een vis in het water. Een leven op de bühne ligt haar goed. In 1995 staat haar eerste theatertour op het programma. Voor haar vakmanschap en kwaliteiten op het podium ontvangt ze een ‘Gouden Harp’. Een flink aantal jaar later kiest ze opnieuw voor musical. In 2007 schittert ze in de musical ‘Billy Holiday’. Ook hiervoor mag ze een award in ontvangst nemen. Dit maal de ‘John Kraaijkamp Musical Award’. Een aanwinst in haar inmiddels goed gevulde prijzenkast.

In 2011 trekt Ruth Jacott door het land met de show ‘Simply the best’ een ode aan haar heldinnen. Liedjes van onder andere Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross en Beyoncé staan op het programma. Wederom een pracht prestatie. Eind 2011 komt de cd ‘A tribute to Billie Holiday’ uit en wordt bekroond met de ‘Edison Jazzisme Publieksprijs 2011’.‘A lady on Stage’ is de tour waar ze in 2012 en 2013 de theaters mee verblijdt. Het is een persoonlijke show met mooie en bijzondere momenten uit haar leven.

 

Ruth Jacott boeken voor je evenement?

Vol enthousiasme staat Ruth Jacott op het podium. Of dit nu voor een groot of klein publiek is, je ziet haar altijd zichtbaar genieten. Boek nu Ruth Jacott bij Nr.1 Artiesten. Wij zorgen ervoor dat het boeken van artiesten snel, eenvoudig en betrouwbaar gaat. Neem contact met ons op voor meer informatie over Ruth Jacott.

Wat kost Ruth Jacott op mijn evenement?

Download perskit van Ruth Jacott

Ruth Jacott boeken

Ruth Jacott op je evenement? Vul onderstaand formulier in, we nemen op werkdagen binnen 24u contact met je op.

Beeld en geluid

Wat kost het om Ruth Jacott te boeken voor mijn Evenement?

Om een juiste en duidelijke prijs te kunnen geven voor de gewenste artiest, vragen we je om contact op te nemen met een van onze medewerkers. 

Prijsinformatie: Ruth Jacott

Vergelijkbare artiesten

Kunnen we je ergens mee helpen?

Advies
Offerte
Vragen