Paul & Leo Boeken

Zang- en schrijversduo Paul & Leo wisten voor Heerlen als eerste het LVK te winnen

In seizoen 1985-1986 debuteerden Paul Münstermann en Leo Keularts als zang- en schrijversduo Paul & Leo. Schuchter begonnen als deelnemers aan het Heerlens Sjlagerkonkoer, dat zij inmiddels al negen keer (ze werden 11 keer tweede …) op hun naam schreven, braken ze in 2001 provinciaal door met hun deelname aan de Waolse Medammecour met hun liedje “Hinge gen Hergod’s vót” en, in datzelfde jaar, met een 3e plaats op het LVK met wat inmiddels hun lijflied is geworden: “D’r loemelkrieëmer”. De ultieme bekroning volgde in 2004, toen zij met “Twieëmoal aafgezeëg (en nog te kót)” het LVK voor het eerst voor Heerlen wisten te winnen. Paul & Leo zijn inmiddels regelmatig te zien op datzelfde LVK (al 13 keer in de finale) en op de grote provinciale evenementen als “Aod óp Nui”, “de 11e van de 11e”, “de Boetegeweune Boetezitting”, “de Vasteloavends Finale”, etc. etc. Maar ook op de podia in kroegen als Pelt in Heerlen of café Dwaesj in Sittard zijn Paul & Leo graag geziene gasten.

Paul & Leo zingen en schrijven hun eigen materiaal, waarbij regelmatig muzikale samenwerking wordt gezocht in ongewone combinaties zoals met de Coriovallum Pipe band, het schalmeiencorps Glück auf en met diverse koren. Die muzikale uitdagingen, gecombineerd met veel aandacht voor teksten in authentiek Heerlens plat, zijn de basis voor hun succes. Paul & Leo brachten, naast hun CD-single van “d’r Loemelekrieëmer”/“Hinge gen Hergod’s vót” inmiddels drie CD’s uit: “Doebele Boam” in 2002 en “Vuur te klauwe” in 2007. Begin 2011 verscheen een mini-album onder de alleszeggende titel “Hang de vaan oet!”, waarvan het titelnummer in 2012 door een Brabants duo werd “vertaald” naar het Nederlands en in Brabant tot “Kraker van het jaar” bij Omroep Brabant werd uitgeroepen.

In 2009 vond in Heerlen de eerste opvoering plaats van het vasteloaveskabaret “Hinge gen Hergod’s vót”; een succesvolle voorstelling met veel aandacht voor de liedjes van Paul & Leo, met begeleiding van het Toebak Combo (XL), een orkest met topmuzikanten uit de regio en gasten uit alle windstreken, onder regie van Hans Op de Coul. Na de uitverkochte voorstellingen zond L1 haar opnames van dit programma uit op de radio met Halfvasten. Ook in de jaren daarna zond de omroep het vasteloaveskabaret uit. In 2013 was het eerste lustrum een feit. Ter gelegenheid daarvan werd een CD uitgebracht met materiaal dat exclusief voor deze voorstellingen werd geschreven. Die CD laat “de anger zie” van het duo Paul & Leo zien, met niet-vasteloaves materiaal dat het publiek heeft geraakt. De duetjes van Paul met zijn dochter Karlijn zijn een jaarlijks hoogtepunt in de shows en staan ook op de Cd. In 2024 staat alweer de 14de uitvoering op de planken van het Cultuurhuis in Heerlen, met een script van Fer Kousen en onder regie van Arno Deckers.

Paul & Leo zijn beide drager van de Groeëtorde va d’r Lachende Eëzel in goud, de hoogste onderscheiding van de Heëlesje Vasteloavesvereniging de Winkbülle. In 2009 werden ze door Burgemeester Gresel officieel uitgeroepen tot Ambassadeurs van de Heëlesje Vasteloavend en in 2011 werden ze onderscheiden door de Samewirkende Limburgse Vasteloavesverenigingen met een “Zilveren Buut”. In 2019 werden ze tevens opgenomen in de “Hoesorde van de SLV” voor hun grote getoonde dienstbaarheid aan de SLV. Rond de vasteloavend 2019 werd in Heerlen bij het stenen kruis op het Wilhelminaplein een plaquette onthuld ter herinnering aan hun 3×11 jarig jubileum en aan de oorsprong van hun lied en hun vasteloaveskabaret “Hinge gen Hergod’s vót”.

Paul & Leo boeken voor je evenement?

Paul & Leo boeken doe je exclusief bij Nr.1 Artiesten. Bij ons vind je diverse Vastelaovend artiesten voor jouw feest of evenement. Diverse Limburgstalige artiesten zijn exclusief bij ons te boeken, maar ook voor overige artiesten kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat kost Paul & Leo op mijn evenement?

Download perskit van Paul & Leo

Paul & Leo is te boeken vanaf €480

Paul & Leo boeken

Paul & Leo op je evenement? Vul onderstaand formulier in, we nemen op werkdagen binnen 24u contact met je op.

Beeld en geluid

Wat kost het om Paul & Leo te boeken voor mijn Evenement?

Paul & Leo is te boeken vanaf €480

Om een juiste en duidelijke prijs te kunnen geven voor de gewenste artiest, vragen we je om contact op te nemen met een van onze medewerkers. 

Paul _ Leo

Prijsinformatie: Paul & Leo

Kunnen we je ergens mee helpen?

Advies
Offerte
Vragen