Miserabel Boeken

Miserabel is altijd een zondagskind geweest.

Miserabel werd in 1979 opgericht door een stel oude studievrienden die, weer terug in de provincie, het karnaval wilde vieren met een missie: op straat en met echte muziek. Met de jaren groeide de muzikale kwaliteit en werd de zaate hermenie bekend en berucht om zijn eigenwijze en originele carnavalsacts, de decadente feesten waar om elk kaartje werd gevochten en de obscure concertreizen waarover de leden, wijselijk, niets los laten.

Miserabel is altijd een zondagskind geweest. Zo schreef Wim Kleinen o.a. de hit ‘due Italiani’, ook welbekend als ‘op de lolly’, speciaal voor Miserabel. En waren muziekhelden als Marc Huynen en Emil Szarkowicz jarenlang dirigent van de herriemenie. Dit gecombineerd met plezier en liefde voor muziek zorgde er voor dat Miserabel de zaate hermeniekes crisis makkelijk kon overleven.

Maar er is meer. Miserabel bleef zichzelf met succes opnieuw uitvinden. carnavalsmuziek werd steeds meer ook funk, tango, jazz en balkan. En de zaate hermenie werd steeds meer een zigeunerorkest, een straat bigband of een New-Orleans brass band. Wederom lacht het geluk de herriemenie toe omdat talenten als meesterarrangeur Roel van Wijk en de geboren frontman Louis Bonné de club hierbij op sleeptouw namen.

Het hart blijft onveranderd ook bij het carnaval liggen. Samen met muziekvrienden Bart Storcken en Emil Szarkowicz eindigde Miserabel de afgelopen jaren op een 2de, 3de plek en 2 maal de 6de plek in de prestigieuze LVK carnavals liedjeswedstrijd. Hiermee maakt de herriemenie furore in de provincieen over de landsgrenzen. Echter zonder de eigen herkomst te verloochenen: het echte carnaval is op straat en met echte muziek. Wel is er een missie bij gekomen: hoe krijgen we onze kinderen weer massaal aan het musiceren? Het liefst natuurlijk met een toeter, op straat en tijdens het carnaval. Ook over 50 jaar.

Miserabel boeken voor je evenement?

Miserabel boeken doe je bij Nr.1 Artiesten. Bij ons vind je diverse Vastelaovend artiesten voor jouw feest of evenement. Diverse Limburgstalige artiesten zijn exclusief bij ons te boeken, maar ook voor overige artiesten kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat kost Miserabel op mijn evenement?

Download perskit van Miserabel

Miserabel is te boeken vanaf €945

Miserabel boeken

Miserabel op je evenement? Vul onderstaand formulier in, we nemen op werkdagen binnen 24u contact met je op.

Beeld en geluid

Wat kost het om Miserabel te boeken voor mijn Evenement?

Miserabel is te boeken vanaf €945

Om een juiste en duidelijke prijs te kunnen geven voor de gewenste artiest, vragen we je om contact op te nemen met een van onze medewerkers. 

Prijsinformatie: Miserabel

Kunnen we je ergens mee helpen?

Advies
Offerte
Vragen