Kartoesj Boeken

UNIEKE ‘GOUWE MOMÈNTE’ BELEEF JE MET KARTOESJ!

Een aantal muzikale mannen uit Limbricht en omgeving besloot eind 1999 een Limburgstalige band op te richten. Niet eens speciaal met het idee om vastelaovesmuziek te maken, maar dat kwam er wel al snel van. De naam die werd gekozen: Kartoesj. De rest is levende historie.

Het allereerste lied van de band op het LVK in 2000 was ‘TamTam’. Dat is tot op de dag van vandaag één van de live-favorieten van publiek en band. En in 2006 werd met ‘dat zit bie os in de femilie’ de Bertha Paulissen trofee op het LVK in Stein veroverd. In al die jaren van het bestaan van Kartoesj zijn er meerdere ereplaatsen behaald tijdens de ‘hoogmis’ van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer. Onder andere ’t sjräöme en bäöme koor’, ‘veer höbbe de Prins in de sjtraot’ en ‘code gael, code rood’ wisten ook een hoge notering te behalen tijdens het LVK. Die liedjes zijn inmiddels onderdeel van het collectieve Limburgse vastelaovesgeheugen. Tot 2022 staat de teller van het aantal deelnames aan de LVK-finale op 15. Iets waar de muzikale mannen met recht en daadwerkelijk trots op zijn.

Voor het 2x 11-jarig jubileumjaar in 2022 schreven Quirien van Haelen en Bart Storcken speciaal voor Kartoesj het nummer ‘Gouwe Momènte’. Dat kwam terecht op het gelijknamige (digitale) album. In de historie van de band zijn die ‘gouwe momènte’ ondertussen zo talrijk dat je er een externe harde schijf voor nodig hebt om je ze allemaal te kunnen herinneren.

Als Volendam al trots is op zijn 3J’s, dan kun je in Limburg niet om de 3 (zachte) G’s uit Limbricht en omgeving heen. Geert, Ger en Guus (de 3 G’s dus) vormen sinds de zomer van 2022 met z’n drieën Kartoesj. Zij beleven nog steeds graag samen met jou nieuwe ‘gouwe momènte’. Want…

‘GOUWE MOMÈNTE, DIE BELAEVE VEER MIT EIN’!

Kartoesj al miër dan 2X 11 JAOR LIMBURGSTALIGE VASTELAOVESHISTORIE

Kartoesj boeken voor je evenement?

De vier mannen van Kartoesj boeken doe je bij Nr.1 Artiesten. Bij ons boekingskantoor vind je een ruime keuze aan bekende Limburgse artiesten. Voor zowel een enkele artiest als een complete programmering, kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Beeld en geluid

Wat kost het om Kartoesj te boeken voor mijn Evenement?

Om een juiste en duidelijke prijs te kunnen geven voor de gewenste artiest, vragen we je om contact op te nemen met een van onze medewerkers. 

Kartoesj boeken

Kartoesj op je evenement? Vul onderstaand formulier in, we nemen op werkdagen binnen 24u contact met je op.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Advies
Offerte
Vragen

Bedankt voor je aanvraag

We gaan voor je aan de slag

Niets van ons missen?

Volg onze socials: Facebook & Instagram
En abonneer je op onze nieuwsbrief