Jan Smit Boeken

Het dak gaat er vanaf wanneer Jan Smit op je evenement komt.

Sinds dat Jan als tienjarig jongetje doorbrak met “Ik zing dit lied voor jou alleen”, al zo’n 22 jaar geleden, staat hij onafgebroken aan de muzikale top van Nederland, Duitsland en Vlaanderen.
Door zijn debuutsingle komt zelfs met zijn naam in het Guinnes Book of Records door eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40.

Hij komt als jonge jongen voet aan grond in Duitsland en wint de ene na de andere liedjesshow. Zelfs verovert hij, aan de zijde van Oostenrijker Oswald Sattler, de meest prestigieuze muziekprijs: de Grand Prix der Volksmusik, met “Ich zeig dir die Berge”.

Na miljoenen kilometers per auto, vliegtuig en helikopter tussen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië wordt op zeventienjarige leeftijd ietwat van koers veranderd. Met nieuwe liedjesschrijvers (zijn dorpsgenoten Cees Tol & Thomas Tol) wordt in eigen land aan een nieuwe start gewerkt. Daarnaast slaat de zanger zelf aan het schrijven, samen met zijn maatje Simon Keizer, die later zal doorbreken met Nick & Simon.

In 2004 is het momentum daar. Tijdens één van de vele optredens op een Piratenfestijn adviseert zanger Jannes zijn Volendamse collega om “Als de nacht verdwijnt” in te starten. Het betreffende liedje blijkt in de betreffende regio razend populair. Inderdaad, als Jan Smit de eerste woorden zingt, gaat het dak er af. Jantje is Jan geworden en met zijn eigen realitysoap “Gewoon Jan Smit”, groeit hij uit tot een nationale knuffelbeer. Die het Nederlandstalige lied nieuw leven inblaast. “Gewoon Jan Smit” wint in 2005 zelfs de Televizier Ring. Het aantal nummer een hits neemt toe, een Edison en Gouden Harp worden zijn deel.

In 2012 zit Jan Smit vijftien jaar in het vak en begint zijn eigen platenlabel, Vosound Records. Er komt een verzamelalbum, vijf jubileumconcerten in Ahoy en zijn biografie. In dat jubileumjaar wordt door Jan zelf het eerste fundament gelegd voor een comeback in Duitsland. In maart 2013 maakt hij zijn rentree op de Duitse tv. Hij trekt Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk door met de succes formatie KLUBBB3. Dit concept is inmiddels uitgegroeid tot een ware hype.

Voor Jan Smit kwam er een droom uit toen hij Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger mocht aanvullen als vierde topper. In 2019 beleefden ze een spetterende jubileum editie in de Johan Cruijff ArenA. Ook mag Jan Smit samen met Edsilia Rombley en Chantal Janzen het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam presenteren.

Jan Smit boeken voor je evenement?

Jan Smit live op je evenement? Boek nu de bekende zanger Jan Smit bij Nr.1 Artiesten.

Ben je op zoek naar een Nederlandse artiest voor je evenement? Nr.1 Artiesten helpt jouw graag om de geschikte artiest te boeken voor je evenement, van bedrijfsfeest tot feesttent, van festival tot privé feest niet is onmogelijk. Wij zorgen ervoor dat het boeken van een artiest snel, eenvoudig en betrouwbaar gaat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat kost Jan Smit op mijn evenement?

Download perskit van Jan Smit

Jan Smit boeken

Jan Smit op je evenement? Vul onderstaand formulier in, we nemen op werkdagen binnen 24u contact met je op.

Beeld en geluid

Wat kost het om Jan Smit te boeken voor mijn Evenement?

Om een juiste en duidelijke prijs te kunnen geven voor de gewenste artiest, vragen we je om contact op te nemen met een van onze medewerkers. 

Prijsinformatie: Jan Smit

Kunnen we je ergens mee helpen?

Advies
Offerte
Vragen